Waarom Life Coaching?

In uw rol van afdelingsmanager of HR-professional wordt u geconfronteerd met medewerkers die niet hun volle potentieel benutten doordat zij uit balans zijn. Oorzaken hiervoor kunnen werkgerelateerd zijn of kunnen in de privesfeer liggen. Het is voor u als werkgever vaak niet gemakkelijk om de oorzaak van de oorzaak hiervan te achterhalen. Life Coaching van Four Seasons Life Coaching kan u helpen om uw medewerker weer flow te laten ervaren.

Vier essentiële thema’s

In een Life Coachingstraject zoomt de coach samen met de coachee in op essentiële thema’s als Relaties-Gezondheid-Werk en Financien. Indien 1 of meerdere van deze thema’s uit balans zijn dan kan dit uw medewerker stress opleveren. Stress belemmert optimaal functioneren en ontneemt creativiteit en een breed vizier om zelfstandig naar oplossingen toe te werken. De antwoorden en oplossingen zitten letterlijk opgesloten in de medewerker zelf. Door de juiste vragen te stellen en inzichten te delen helpt de lifecoach uw werknemer letterlijk en figuurlijk zichzelf te ont-wikkelen. Hij/zij komt hierdoor weer in flow.

Gezondheid

Relaties

Financiën

Werk

Specialisatie Transport & Logistiek

De effectiviteit van coaching wordt verbeterd indien deze wordt gegeven door een coach die uw sector goed kent. De sector transport en logistiek brengt door haar dienstverlenende karakter, felle concurrentie en de 24/7 operaties een specifieke dynamiek met zich mee. Deze dynamiek vertaalt zich veelal in druk op uw medewerkers en heeft daardoor gevolgen voor hun welbevinden. Logistieke bedrijven bevinden zich veelal in concentraties (logistieke hotspots), doordat veel bedrijven in dezelfde personeelsvijver vissen, hebben werknemers extreem veel keuze qua werkgevers en ontstaat het risico op verloop. Dit is tegelijkertijd een kans: een werknemer die in flow is, is bij uitstek een manier om u te onderscheiden van de concurrentie, immers de trucks-schepen-vliegtuigen die u en uw concullega’s gebruiken zijn identiek. Het inzetten van Life Coaching als onderdeel van uw HR-beleid geeft een positieve en professionele uitstraling op uw organisatie als werkgever en helpt u zich te onderscheiden van andere spelers. Klik hier om meer over mij te weten te komen.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?