Mijn inspiratie

Ik word persoonlijk geïnspireerd door de 4 seizoenen, de natuur, door de puurheid van kinderen, door positief ingestelde mensen die verantwoordelijkheid nemen over hun eigen leven en door Ubuntu (ik ben want wij zijn: video). Overige inspiratiebronnen zijn voor mij 365 Dagen Succesvol, Simon Sinek, Richard de Leth en Louise Hay.

In mijn 25 jaar beroepservaring is voor mij de menselijke factor altijd de belangrijkste geweest: aangename en respectvolle omgang met collega’s en opdrachtgevers. Ik heb zelf de kracht en het plezier ervaren van diverse individuele life coaching trajecten. Coaches die mij op het juiste moment de juiste inzichten hebben gegeven die ik heb vertaald in gedrag en richtingen die ik ben ingeslagen.

Dankzij deze trajecten ben ik volledig in flow. Ik ervaar rust in mijn hoofd en ik sta in mijn kracht. Dit komt tot uiting in de kwaliteit van de relaties die ik opbouw en in de keuzes die ik maak in mijn leven. Deze veranderingen gun ik andere mensen ook. Dankzij het feit dat ik 20 jaar leidinggevende rollen heb vervuld is het coachen van mensen mijn tweede natuur geworden: zie hier de geboorte van Four Seasons Life Coaching.

Inspiratie uit het dierenrijk

Kijkend naar dieren kun je mij het beste vergelijken met een ijsvogel. Eigenschappen van een ijsvogel zijn:

Actief

Kleurrijk

Volhardend

Zorgend voor zijn stam

Wie ben ik?

Ik ben Frans Vriend geboren in Andijk, Noord-Holland en opgegroeid in een gezin samen met mijn drie zussen. Mijn vader had als beroep vrachtwagenchauffeur, u raadt het al… iets met de appel en de boom... Na het doorlopen van Haarlem Business School, HBO richting Logistiek & Economie ben ik gedurende 4 jaar gaan werken in het wegvervoer, in eerste instantie als transportplanner. Vervolgens heb ik de stap naar DHL Global Forwarding op Schiphol gemaakt waar ik 8 jaar heb gewerkt. Daar ben ik van een operationele rol in een leidinggevende commerciële rol gegroeid. Vervolgens heb ik 10 jaar bij Interport gewerkt, een bedrijf dat als hoofdactiviteit luchtvracht over de weg vanaf Schiphol naar Spanje en Portugal vervoerde in opdracht van luchtvaartmaatschappijen. Ik leidde de sales afdeling en heb ondersteund door het team de basis gelegd voor uitbreiding van de lijndiensten vanaf andere Europese luchthavens.

Vervolgens heb ik ruim 5 jaar gewerkt bij va-Q-tec, een Duits bedrijf dat temperatuurgecontrolleerde verpakkingen maakt ten behoeve van het vervoer van medicijnen en medische apparatuur. Na mijn start als Regional Sales Manager Benelux ben ik doorgegroeid naar een rol in het Global Sales Steering Committee en de laatste periode ben ik actief geweest als Sales Director EMEA.

Opleidingen

In de achterliggende periode heb ik opleidingen gevolgd op gebied van opzetten van een life coachingspraktijk, rouwverwerking, familieopstellingen, hoe verkrijg ik zelfvertrouwen en heb ik de OERsterk-coach opleiding gevolgd om inzicht te krijgen in de samenhang tussen het brein en het menselijk lichaam en daarnaast invloed op het menselijke lichaam van stress, voeding, nachtrust en ontspanning.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?